Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson vill inge mod i FAIK-spelarna

Hans kontakter i Hockeysverige kan bli viktiga för FAIK – men först till nästa säsong. Nu ska FAIK:s nye sportchef Stefan Persson inrikta sig på att få tillbaka modet i spelarna.

Annons

Först kom Jesper Persson hem och stärkte upp Fagersta AIK på spelarsidan. Nu kliver även pappa Stefan in i klubben som ny sportchef.

– Jag ska försöka hjälpa till så att vi kan fylla på med några spelare. Ekonomin i små klubbar är begränsade, även i den här regionen. Jag kommer att använda mitt kontaktnät, men vi får även jobba på sidan om för att försöka få fram ett jobb eller ett vikariat till spelare utifrån, säger Persson.

Men att få in nya spelare är ett projekt som ligger senare i tiden. Nu gäller det främst att få upp spelarnas huvuden inför de sista nio matcherna i serien.

– Det är viktigt att vi har en nära kontakt med spelarna och spelarrådet. Vi får börja i den änden och se hur de ser på det. Har vi inte med oss spelarna spelar det ingen roll vad vi gör. Det är viktigt att vi kan jobba tillsammans.

Och om FAIK kan jobba tillsammans räknar även Persson med att laget börjar leverera mer på isen än vad laget har gjort på sistone.

– Det handlar om att inge mod i grabbarna. Det blev för mycket förluster på slutet, säger Persson.

Annons