Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perssons grymma FAIK-debut

Han hade bara gjort en träning med Fagersta AIK, men gick rakt in i förstakedjan. Jesper Persson tackade för förtroendet och såg till att moderklubben återigen stod som vinnare. I derbyt mot Köping blev det seger med 3-2.

Det kunde knappast ha blivit en bättre start i comebacken i moderklubben FAIK för Jesper Persson.

Redan efter 5.24 i den första perioden spräckte han nollan med sitt 1–0-mål i powerplay.

– Riktigt skönt att sätta dit den direkt. Då slapp jag tänka på det, säger Jesper Persson.

Köpingspelarna hade under matchen ofta svårt att få tag på Persson. Han gled retsamt enkelt in i anfallszonen och vid ett tillfälle i den första perioden var han ytterst nära att få en assist till Tobias Eriksson, som dock missade målet med några centimeter.

Men assisten skulle komma. Och det på ett till synes retsamt sätt också. När Köping hade vänt matchen till 2–1 i den andra perioden fick FAIK återigen ett powerplay som man utnyttjade.

Persson gled rakt igenom försvaret och serverade Jesper Andersson som kunde lägga in 2–2 i öppen kasse.

– Det var lite tur. Jag vinglade igenom innan jag passade, säger Persson, som ändå tyckte att han hade svårt att hålla i gång flåset.

– Personligt var det ganska tungt för mig, jag har inte spelat på ett tag. Men det är bara att jobba på.

I den tredje perioden gjorde Jonas Ekgren sedan 3-2, vilket blev det avgörande målet.

– Det behövdes för självförtroendet, säger assisterande tränaren Micke Adamsson.

Läs mer: Mattias Karlsson analyserar Jesper Perssons debut och Tobias Eriksson berättar om derbykänslorna. Allt i måndagens FP.