Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petterssons Buss har inte fått någon information

Så oerhört ledsen jag blir. Det känns sorgligt och orättvist att osanningar som den i en artikel i FP 28/5 2014: ”Åsa Eriksson berättar att kommunen flera gånger upplyst honom om olika möjligheter för att bolaget ska kunna leva vidare.”

Inte ett knyst, inte en kontakt, inte ett samtal gällande detta har jag hört. Var gång jag konfronterat och frågat dig Åsa angående Västmanlands kollektivtrafikmyndighet, ramavtal och så vidare, så har du ej kunnat lämna information. I skrivande stund har jag ännu inte nåtts av den upplysning du i artikeln påstår gett mig. All information har jag skrapat ihop själv och ännu är inte hela pusslet lagt.

Jag har upprepade gånger ställt frågan till Norbergs kommun: När fattade Norbergs kommun beslut om att ingå i Västmanlands kollektivtrafikmyndighet, hur länge har du vetat? Just den frågan ställde jag senast i våras på det informationsmöte som hölls för allmänheten, svarat har du inte gjort än!

Enligt mina eftersökningar så har samarbete inletts redan 2011. Vilka i Norbergs kommun har varit beslutsfattande i den frågan, när har den frågan lyfts i vår kommun? Jag anser det märkligt att ingen som sysslar med skoltrafik i norra länsdelen har haft en aning om detta ramavtal och framtidsplaner!

I artikeln (FP 28/5 2014) säger Åsa Eriksson angående anbud: ”Det kan inte vara kommunens sak att ringa runt och berätta för företagen.”

Nej, givetvis inte. Nyligen kontaktades dock jag som vd i Norbergs Taxicentral AB av just samma kommun för information och länk till upphandlingen för Norbergs kommuns färdtjänst.

Jag har aldrig påstått eller krävt att ni ska lägga det i knä på mig men jag har trott att kommunen vet vad de fattar beslut om och att de kan stå för det. Vad har anledningen varit till detta undanhållande?

Ja, ett år har nu gått. Jag är mycket medveten om mitt ansvar och anklagar inte kommunen men önskar uppriktighet och sanning. Jag kommer att fullfölja mitt åtagande och sedan gå vidare. I höst kanske du Åsa gör detsamma.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel