Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan för grundskola tar ett till varv

Planen för att alla barn i grundskolan ska klara gymnasiebehörigheten kommer att ta en till vända i barn- och utbildningsutskottet. Kommunstyrelsen vill få översikt på vilka åtgärder som redan görs.

Annons

I början av året beslutade kommunfullmäktige att barn- och utbildningsförvaltningen skulle utreda hur alla barn i grundskolan ska uppnå gymnasiebehörighet.

Planen presenterades på kommunstyrelsemötet i måndags och utgår från åtta faktorer som Sveriges kommuner och landsting, SKL, anser kännetecknar framgångsrika skolkommuner. Bland annat att det finns bra ledare, kompetenta lärare lyfts och att elever med svårigheter får stöd.

Läs mer:

Utbildningsministern om vad han kan göra för eleverna i Norberg

– Vissa av de här sakerna arbetar vi redan med. De delar som vi redan gör ska lyftas ur och redovisas, säger Johanna Odö (S), kommunalråd.

För att uppnå alla faktorer måste personalen enligt planen utökas, material köpas in och resurser läggas på kompetensutveckling för sammanlagt 11,3 miljoner kronor. Då ingår bland annat 4,7 tjänster i förskolan, 4,9 lärartjänster och tre beteendevetartjänster som stöd åt elever.

– Vi måste prioritera delarna. Vad är det som väger mest, vad är det som vi redan gör och vad ska vi göra bättre? Nu ska den till utskottet och sedan ska den redovisas igen, säger Johanna Odö.

Annons