Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planen för Engelbrektsloppets utökning

Ett lopp försvann och tre nya (svenska Sjumila och två ryska) tillkom. Det blev resultatet efter Euroloppets konferens i Bessans i de franska alperna.

På plats från Föreningen Engelbrektsloppet fanns Lars Holm och Anders Karlén. Och de var mer än nöjda med konferensen, som de tror ska kunna utmynna i att Engelbrektsloppet växer ännu mer.

– Sedan vi gick med i Euroloppet har vi ökat antalet deltagare med ungefär 900 personer. Det ska man inte tillskriva Euroloppet helt, men det finns med i bilden. Jag hoppas att vi kan få ett större utbyte med de andra länderna nu, säger Anders Karlén.

Gemensamt för alla lopp är att de måste annonsera i sina programblad de andra loppen som finns. Genom det hoppas Karlén på att flera får upp ögonen för just Engelbrektsloppet.

– Vi ska göra de andra länderna tillgängliga. Det är ju intressant att åka till ett annat land och uppleva ett sådant här evenemang. Det är det det ska leda till. Loppet ska hålla hög kvalitet och man ska vara garanterad ett bra internationellt lopp.

Euroloppet har också stämplar för varje enskilt lopp, som deltagarna kan samla på sig. Vid tre stämplar blir man en ”Euroloppet-racer” och när man har fått åtta stämplar blir man en ”Euroloppet-champion”.