Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plast slets loss i underbacken

Hoppbackarna vid Per Olsskolan har utsatts för skadegörelse. "Det är inte roligt för oss, det blir en massa extraarbete", säger Seppo Reijonen, ordförande i Fagersta backhopparklubb.

Annons
Fagersta backhopparklubbs Seppo Reijonen och Ali Saed fäster plast som någon har slitit loss från underbacken vid klubbens anläggning vid Per Olsskolan.

Det är inte ofta som klubben haft problem med skadegörelse under de år verksamheten funnits i backen intill Ringvägen. Men några gånger har det inträffat. Och nu har det hänt igen. När Reijonen kom till anläggningen för några dagar sedan såg han att plasten, som hopparna landar på i underbacken, i K20-backen var skadad. Stora bitar hade rivits loss.

– Det verkar som om någon har dragit loss bitar av plasten och använt den som stjärtlapp för att åka på i backen, säger Reijonen.

Plasten i underbacken fästs med buntband vid ett nät som sedan förankras i marken. Så det krävs en del kraft för att loss plastbitarna.

– Det är inga småkillar som har gjort det här. Jag gissar på att de är i ”moppeåldern”, säger Reijonen.

Klubben har inte gjort någon polisanmälan än. Men kan komma att göra det.

Samtidigt som K20-backen repareras lägger klubben plast också i K30-backen. Plasten kommer från hoppbackarna på Kvarnberget i Falun. Backar som revs under våren och där Reijonen ännu hade backrekordet med 79 meter i stora backen.

Annons