Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PNF: För oss är det resultaten i Norberg som räknas

Annons

Kommunhuset i Norberg.

I valet 2014 fick S 12 mandat, V fick 7 mandat och vi övriga också 12 mandat här i Norberg. Hade det blivit som vi ville i Partiet för Norbergs framtid (PNF) hade det blivit ett valtekniskt samarbete mellan oss småpartier särskilt för att visa att vi bryr oss om att ge de 40 procent av väljarkåren maximalt inflytande i Norbergs politik.

Nu fick alla etablerade kalla fötter och stallorder uppifrån att inte samverka så därför står vi där vi står idag. Så herrarna Skansfors/Filipsson, ni företräder ju ett parti som har två mandat i fullmäktige. När ni klagar på att oppositionen inget gör bör ni ju rannsaka er själva och fundera vad Moderaterna gör och gjort under den här tiden som gått sedan valet. Vid senaste fullmäktige lämnade PNF in en interpellation och en motion. Båda med en koppling till hur vi ska fortsätta ”utveckla” kommunen och försöka göra visionen 2025 till konkret verklighet. Innan ni bytte kostymer var ni också med om att skriva visioner, drömma om tillväxt, klurade på lösningar och upptäcka hur nedslående det är att inte bli lyssnad på.

När ni nu skaffat en scen att synas på och ett sätt att agera, med medborgarförslag, tycker jag faktiskt att ni också borde ge era fullmäktigepolitiker möjligheten att saluföra era moderattankar. Men ni kanske fått blodad tand av allt beröm ni fått från vårt kommunalråd och fru Malm och ser inte politiskt arbete som en process där olika lösningar tillåts stötas och blötas. Synd kan jag tycka!

Så till påståendet att oppositionen lagt sig platt. PNF är ett parti som självklart strävar efter största möjliga inflytande. Om det finns samklang mellan idéer från vänster eller höger spelar ingen roll. Det är de konkreta resultaten som räknas. Det har varit ointressant för PNF att ryckas med i ”vi som syns och hörs”. Fasader är inget för ett parti som talar om Norbergs hjärtefrågor.

Putte Dahlström, Partiet för Norbergs framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons