Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängduon jagas av storsatsande klubb

Per-Ols IBF:s duo Malin Hellblads och Linnea Berggrens poängskördar de senaste säsongerna har gett eko i Innebandysverige.

Nu har division 1-klubben IBK Köping hört av sig till radarparet och visat sitt intresse inför nästa säsong.

– Det enda jag har att säga om det är att vi tycker att det är kul att någon visar intresse då det måste betyda att vi har gjort något bra, men vi kör på för fullt med Per-Ols (på försäsongsträningarna), säger Malin Hellblad.

IBK Köping har dock inte gett upp hoppet om att locka över duon. Laget gör en storsatsning till den kommande säsongen och siktet är inställt på att nå Svenska Superligan. Då vill man att både Berggren och Hellblad finns med och hjälper till.

– För det första har våra tränare Peter (Skogsberg) och Harri (Nevalainen) bra koll på de här tjejerna som de tror på. Nu jobbar vi med att försöka få dem att komma på våra provträningar. Malin vet vi sedan tidigare är en spelare som kan producera och hon är en spelare som skulle passa oss perfekt, säger Fredrik Norén i Köpings sportkommitté.

Så de skulle gå in i truppen, menar du?– Ja. Vårt ungdomslag spelade mot dem i division 2 i år och vi har bra koll på dem.

Köping hade en provträning i går (måndag), men då dök varken Berggren eller Hellblad upp. Trots det tänker klubben fortsätta med att försöka locka över dem.

– Sedan måste de själva vilja satsa. Det blir ju en större mängd träningsdos. Men det är två tjejer vi tror på. Framför allt vill vi att de kommer hit för att träffa oss och se hur vi jobbar, säger Norén.