Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängkungarna skrev på kontrakt

Bröderna Ekegren och Bergström fortsätter i Fagersta AIK. Dessutom har flera andra spelare nu bestämt sig för att återigen dra på sig den svarta tröjan i höst.

Det börjar äntligen arta sig för Fagersta AIK. Trots att en ny tränare inte ännu är presenterad har flera spelare valt att förlänga sina karriärer i klubben minst ett år till. Och FAIK:s sportkommitté var noga med att få de båda poängmaskinerna Pontus och Jonas Ekegrens underskrifter så fort som möjligt.

– De har gjort mest poäng av alla, så självklart är det jätteviktigt att de fortsätter spela med oss. Det är svårt att ersätta några som gör så mycket mål, säger Christer Nordmark i sportkommittén.

Är det några klubbar som har varit ute efter dem nu under försäsongen?– Det är klart att det finns klubbar som vill ha dem, men jag vet faktiskt inte om det har funnits något intresse. Fast om man gör så mycket mål får man ögonen på sig, helt klart.

Hur som helst valde i alla fall tvillingparet att skriva på ett ettårskontrakt med FAIK. Och de var inte det enda brödraparet som skrev på kontrakt i dagarna. Även målvakterna Tobias och Daniel Bergström blir FAIK trogna i höst.

– Det är skönt att ha målvakterna klara, säger Nordmark.

Kommer de att fortsätta dela på ansvaret i kassen, som den gånga säsongen?

– Jag tror det, men det beror på hur en ny tränare ser på det. Vesa Jaakkola (målvaktstränaren) är också med i det här. Men det är så pass jämna, det kan vara bra att de står lika mycket.

Förutom de två brödraparen har andra viktiga spelare också skrivit på nya kontrakt. En av dem är 17-årige Casper Sandström.

– Det känns bra. Jag har ett FAIK-hjärta utan dess like, säger han och fortsätter:

– Jag ska fortsätta göra poäng för laget. Och jag ska bli starkare, då blir jag automatiskt bättre, säger Sandström, som får beröm av Christer Nordmark:

– Det är kul att han är kvar. Han hade en jättebra utveckling den förra säsongen, så det är bra att han skrev på.

Även Magnus Franzén, som stod för 20 poäng den gångna säsongen, har kritat på.

– Han har varit med jättelänge och det är bra att ha en sådan rutinerad spelare, säger Christer Nordmark.

Dessutom har också arbetsmyran Tobias Eriksson bestämt sig för en fortsättning i laget.

– Det är också jättebra, han är viktig för laget och nyttig i omklädningsrummet.