Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängkungen redo att regera igen

Den 22 januari fick Jonas Ekegren en tackling som gjorde att han bröt armen. Vägen tillbaka har varit lång. Men nu är han redo för spel igen. Och målkungen vill ta FAIK till toppen.

När Jonas Ekegren kliver in på isen i premiären hemma mot Viking HC på söndag gör han sin första tävlingsmatch på nio månader. Det var den 22 januari som olyckan var framme. Ekegren fick en tackling i matchen borta mot IK Sätra och blev klämd mellan sargen och en spelare. Han förstod inte genast att armen var av, utan åkte till jobbet redan efter matchen. Men dagen efter blev smärtan för påtaglig och efter ett besök på sjukhuset fick han beskedet: Armen var av.

– Då var det fem veckor kvar på säsongen. Och åtta-nio om vi hade gått till kval. Det tog ett tag innan gipset togs av. Så det var kört från början, säger Ekegren.

Armen blev gipsad och Ekegren fick bevittna resten av säsongen från läktaren. Något han inte uppskattade.

– Det var tråkigt att inte kunna vara med när det blev playoff. Det är ju mer nervöst att sitta på läktaren och titta än att spela. En konstig känsla.

Ekegren besökte en specialist i Köping där han fick ett rehabiliteringsprogram för sin arm. När väl gipset var av efter sex veckor handlade allt om att få tillbaka rörligheten i armen och handleden.

Nu är det gjort. Rörligheten är tillbaka, styrkan är tillbaka och toppformen är på gång. Men helt frisk från skadan är han inte – ännu.

– Jag har fortfarande problem med den. Jag tejpar inför varje träning och det gör rätt så ont ibland.

Är det något som hämmar dig mycket?– Det gör lite ont när jag ska skjuta, men det blir bättre och bättre för varje vecka.

17.00 på söndag smäller det på Fagerliden. Då går Fagersta AIK in i en ny säsong. Nya motståndare väntar, nya spelare har tillkommit i laget och även en ny tränare. Mycket nytt, alltså.

Men Jonas Ekegren räknar kallt med att FAIK återigen ska slåss om platserna till playoffspelet 2014.

– Vi ska vara bland de tre bästa lagen, så är det. Det är vi, Grums och Arboga som kommer att ligga där uppe.

Vad vet du om lagen över huvud taget?– Ingenting, egentligen. Jag vet sedan vi spelade i serien förra gången att Grums är bra. De och Arboga tror jag är topplagen. Men jag vet ingenting om de andra lagen.

Är FAIK redo för premiären på söndag?– Ja, det är vi. Men vi har inte mött något bra motstånd i träningsmatcherna. I så fall Smedjebacken, men de var inte så bra heller. Det har varit lite dåligt med folk på träningarna och några har varit sjuka, men nu är alla på väg tillbaka.

Du vill spela med Pontus också, eller hur?– Det är klart jag vill. Vi hittar varandra bra och har spelat med varandra nästan varje år. Så det är klart att jag vill spela med honom.