Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis omhändertog djur efter misskötsel

En man i norra länsdelen fick upprepade krav på att han skulle förbättra sin djurhållning. Till slut fick han djurförbud och fråntogs sina får och höns.

NORRA LÄNSDELEN. En man i norra länsdelen har fått djurförbud efter upprepad misskötsel av sina djur. Eftersom han inte på egen hand gjorde sig av med djuren har nu polisen gripit in och omhändertagit dem.

–Det har handlat om sådant som att djuren inte haft tillgång till hygieniskt fodervatten, att det inte funnits någon torr och ren liggplats för djuren och hundar som inte rastats tillräckligt, säger uppger Emma Svensson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Polisen tog med sig en häst, en katt och flertalet får och höns. Inga hundar fanns på plats när djuren omhändertogs och ägaren själv var inte heller hemma.

Mannen har nu rätt att överklaga länsstyrelsens beslut om han vill få tillbaka sina djur.

Läs mer i måndagens tidning.