Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis påkörd vid avspärrning

En polis har blivit påkörd efter att ha försökt stoppa en mopedist från att köra in på ett avspärrat område.

Annons

 Det var vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen som en misstänkt berusad man på moped körde på en polis vid länsväg 68 i höjd med Norrgärsbo.

Det var när mannen försökte åka in på det avspärrade området som den kvinnliga polisen försökt stoppa mopedisten och blev påkörd.

Kvinnan, som är 39 år fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Enligt akumotagningen är hon svårt skadad men läget ska vara stabilt.

- Hon är inlagd för observation med allvarliga skador men läget är stabilt, säger sjuksköterska Sonja Westberg på akuten.

Den 49-årige mannen fick hjälp av ambulanspersonal för lättare skador. Efter provtagning och förhör på polisstationen visade sig mannen även vara narkotikapåverkad.

Mannen är nu misstänkt för en rad olika brott. Just nu är han misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppskada, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken.

- Just nu är det oklart vad hans avsikt har varit. Visar det sig att han avsiktligt kört på poliskvinnan kan han bli misstänkt för mordförsök, säger Martina Saghamre på polisens länskommunikationscentral.

Annons