Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisbil tappade styrningen efter misstänkt sabotage

En okänd gärningsman misstänks ha lossat på bultarna till ett av däcken. Polisen ser allvarligt på det inträffade. 

FAGERSTA/VIRSBO. En polis har anmält ett tillbud. När polisen i mitten av april skulle ta sig från polisstationen i Fagersta till Västerås, började polisbilen bete sig underligt på riksväg 66 någon mil norr om Virsbo. Polisen stannade bilen för att kontrollera framhjulen men såg ingenting och fortsatte färden. Ytterligare några kilometer senare, tappade föraren dock styrförmågan och "det kändes ungefär som att köra på såpa", står det i rapporten. Polisen stannade därför bilen och kontaktade bärgare.

När polisen gick runt bilen för att se vad felet kunde vara, upptäckte denne att det saknades två bultar på vänster bakhjul och att övriga tre bultar satt så pass löst att de kunde plockas bort för hand. På övriga däck var bultarna hårt åtdragna, enligt rapporten.

Nu misstänker polisen att en okänd gärningsman varit i farten och lossat på bultarna till bakhjulet när bilen stod parkerad utanför polisstationen i Fagersta. Polisen klassar händelsen som allvarlig. I anmälan föreslås att ett så kallat skalskyddat ska upprättas till polisstationen, något som inte finns i dag, för att polisen ska kunna fortsätta ha bilarna parkerade utanför stationen.