Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker kopplingar mellan rånen

Under måndagskvällen rånades Coop Konsum i Norberg av en ensam gärningsman med ett pistolliknande föremål. I förmiddags gjorde polisen en teknisk undersökning i butiken.

Annons
Polisens tekniker i Coop-butiken i Norberg som rånades i december.

En ensam man med ett pistolliknande föremål gick vid 20-tiden i går kväll in på Rusta vid Dalahästen och rånade butiken. Han ska ha kommit över en mindre summa pengar och försvann sedan från platsen.

En halvtimme senare rånades Coop Konsum i Norberg och polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman.

– Efter rånet i Norberg rörde sig gärningsmannen till fots norrut på Engelbrektsgatan. Han var maskerad vid rånet men det är oklart om han har haft den på sig när han tog sig därifrån, säger Victoria Holmgren, polisen i Västmanlands presstalesperson.

– Vi är intresserade av iakttagelser gjorda från 20-tiden och framåt, fortsätter hon.

Enligt polisen var han mörkt klädd och är cirka 180 centimeter lång.

I nuläget finns inga uppgifter om vad rånaren kom över i Coopbutiken.

Brottet är rubricerat som grovt rån.

Det här är tredje väpnade rånet på kort tid i Avesta och även Hedemora och Norberg har drabbats. Gemensamt vid alla rån är att det rör sig om en ensam gärningsman med ett pistolliknande föremål. Polisen utesluter inte att det finns ett samband.

- Det här är grova brott som utförs av härdade brottslingar, det är inga förstagångsförbrytare som begår sådana brott. Men vi utesluter såklart ingenting, säger Stefan Dangarth, presstalesperson på Polisen.

Det finns ingen bra beskrivning av gårdagens rånare eller hur han kom till och från platsen. Stefan Dangarth uppmanar alla som har tips att vända sig till Polisen, telefonnummer: 114 14.

Annons