Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker nya volontärer

Polisen i Fagersta hoppas på fler volontärer. Därför ordnades en informationsträff i tisdags kväll.

– Volontärerna ska kunna fungera som en länk mellan oss och allmänheten, säger Olivia Sandström vid polisen i Fagersta.

Redan i dag finns en grupp volontärer som på ideell basis hjälper polisen. Gruppen, som har varit i gång sedan 2011, har åtta aktiva medlemmar.

– Så det finns plats för fler. Och det hoppas vi få nu efter informationsmötet, säger Sandström.

Nu räcker det inte med att gå på informationsmötet för att bli volontär. Sedan följer en antagningsprocess för att få fram personer som kan vara lämpliga, personer som sedan får genomgå en utbildning innan de får sina första uppdrag.

När gruppen 2011 drog i gång hakade Mari Rudja på. Gick på informationsmötet, skickade in en intresseansökan, blev intervjuad av två poliser om varför hon ville bli volontär och slutligen utbildad för sitt uppdrag.

– När vi är ute på olika uppdrag är ju tanken att vi ska skapa trygghet. Vi ska göra något bra för oss som bor här. Det ska synas att vi är på plats, och det gör vi när vi kommer i våra gula västar, säger Mari Rudja.