Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker volontärer

Polisen i Västmanland behöver hjälp och söker därför efter volontärer. I eftermiddag är det ett informationsmöte för intresserade Fagerstabor.

Annons

I sju år har Fagerstapolisen assisterats av ett antal volontärer. I kväll hoppas man få tag i fler genom informationsmöte på polisstationen. 

– Polisens volontärer är ett komplement till polisens verksamhet där människor på sin fritid hjälper polisen i det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet, säger Rolf Söderberg, samordnare för volontärverksamheten i polisområde Västmanland, på polisens hemsida.

Uppdragen kan bestå av nattvandringar, informationsuppdrag och att bistå polisen vid olika arrangemang, som exempelvis Norbergs marknad och valborgsfirande. Tanken är att volontärer ska göra samhället tryggare och att fungera som en länk till polisen.

Läs mer: De är polisens extra ögon.

Den som vill bli volontär behöver vara 18 år och bedömas vara lämplig för uppdraget. Volontärerna får sedan genomgå en basutbildning i tre delar. Den första fokuserar på kommunikation och förhållningssätt, den andra på lag och rätt samt värdegrund och den tredje är inriktad på att lära sig vittnesteknik.

Annons