Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för oväntade utlandssamtal – kan vara dyrt bluffsamtal

Om du får ett oväntat samtal från ett telefonnummer som ringer börjar på +252 ska du inte svara. Den uppmaningen kommer från polisen.

Annons

Under de senaste dagarna har ett flertal personer i Sverige fått okända telefonsamtal från Somalia, utan att ha någon anknytning till landet.

Under fredagen och lördagen har polisen fått in mängder av anmälningar gällande misstänkta bedrägeriförsök. Den gemensamma nämnaren i alla anmälningar är att personer har blivit uppringa från ett utländskt telefonnummer som börjar på +252 vilket är landsnumret till Somalia. I flera fall har samtalen kommit mitt i natten.

Ingen ska ha besvarat telefonsamtalen så polisen vet i nuläget inte vem eller vilka som finns i andra änden av samtalen men polisen misstänker ändå att det kan handla om bluffsamtal som kostar mycket pengar.

Polisens uppmaning är att man aldrig ska svara på ett utländskt nummer om man inte väntar på ett samtal och att man aldrig ska aldrig ringa tillbaka om man har ett missat samtal som inleds med ett utlandsnummer.

Annons