Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: ”Vi arbetar som att branden varit anlagd”

I går fanns utredare och ­kriminaltekniker på plats vid Lindgården för att ut­röna brandorsaken.

Så snart eftersläckningsarbetet var klart spärrade polisen av området kring Lindgården.

Polisens utredare och kriminaltekniker har sedan den stora branden inträffade arbetat febrilt för att ta reda på vad som kan ha orsakat eldsvådan.

– Vi har varit här sedan i söndags och vi trodde att vi skulle vara klara vid det här laget.

– Men så ser det inte ut att bli, säger kriminalteknikern Urban Svensson.

Har ni hittat några spår som tyder på att branden varit anlagd?– Det kan jag inte svara på.

Misstankarna om att branden kan ha varit anlagd kvarstår däremot, och enligt Lars Eriksson, poliskoordinator i Fagersta är det för tidigt att säga något.

– Vi arbetar som att branden varit anlagd. Det gör vi alltid i sådan här lägen. I slutet av veckan är nog undersökningen av brandplatsen klar. Sedan skickas materialet till SKL för analys. Efter det får man se vad det blir, säger han.

De senaste åren har ett flertal bränder inträffat under mystiska omständigheter i Västanfors. Stationshuset utsattes inom loppet av ett år för tre bränder, runt 2011.

2009 brann en pizzeria ner och samma år eldhärjades Hotell Fagersta. Trots att polisen då misstänkte att en pyroman härjade i Fagersta lades samtliga utredningar ner.