Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser i länet flyttas till Västerås efter polisskotten

Artikel 19 av 34
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Annons

Poliser i Västmanland känner sig otrygga efter skottlossningen mot polismannens bostad i Västerås för snart en månad sedan. Nu har man beslutat om att låta polisarbetet koncentreras till och utgå från Västerås, det skriver SVT Nyheter Västmanland.

Polisarbetet i Västmanland kommer under tre månader utgå från Västerås efter skottlossningen mot polismannens villa.

Natten till lördagen den 28 oktober inträffade en skottlossning mot en polismans villa i Västerås. Nu väljer polisen i Västmanland att låta polisarbetet utgå från Västerås, något som SVT Nyheter Västmanland var först med att rapportera om.

– Det är för att radiobilspoliserna i Västerås ska uppleva mer trygghet. All tillgänglig personal kommer att vara där, dygnet runt. Efter polisskotten har många mått dåligt och pratar om att sluta. Det är ett slags kaos nu, säger en poliskälla till SVT Nyheter.

Det brottsförebyggande arbetet kommer även att nedprioriteras för att i stället lägga fokus på ingripanden. Polisområdeschefen i Västmanland Robert Wallén har tagit beslutet och menar att det dels handlar om arbetsmiljöskäl för att poliserna ska känna sig tryggare.

– Mordförsöket på polismannen är klassad som en nationell händelse och vi har omfördelat resurser till Västerås från hela landet för att utreda det här brottet. Just därför vidtar vi de här åtgärderna nu, säger han till SVT Nyheter.

Den nya omfördelningen av resurserna inleds fredagen den 17 november och gäller tre månader framåt.

Annons