Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisinsats efter fyrhjulingstjuvar – västeråsare gripna i Fagersta

Tre personer är gripna misstänkta för stöld någonstans mellan Söderbärke och Fagersta. Männen greps utomhus.

Annons

På fredagsmorgonen fick Fagersta-Posten uppgifter om en pågående polisinsats i Fagersta. Polisen var förtegen, men berättade att det rörde sig om ett inbrott i Dalarna som sedan på något sätt involverade Fagersta och Polisen Västmanland.

Det stod senare på morgonen klart att det ska ha rört sig om en stöld i Kolpebo, Smedjebackens kommun, men att gärningsmannen hunnit ta sig norr om Fagersta innan de greps.

– Det är just nu väldigt vaga uppgifter, men tre män har gripts av polisen i Fagersta. De ska ha enligt de första uppgifterna ha stulit två fyrhjulingar i Kolpebo utanför Smedjebacken, säger Maria Rupla, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Det var vid 05.30-tiden som en villaägare vaknade i samband med att någon bröt sig in i ett garage.

Flera personer tog sig in i garaget, tog två fyrhjulingar och avvek från brottsplatsen. Lite senare, 07.49, greps tre personer norr om Fagersta misstänkta för inbrottet.

– Det är tidigt i själva processen och om de stoppades körande på fyrhjulingarna eller om de fanns på ett släp kan jag inte svara på, säger Stefan Dangardt, presstalesman för dalapolisen.

Tre män är i alla fall gripna misstänkta för att ha brutit sig in och tagit fyrhjulingarna. De gripna männen är 24, 27 och 30 år, varav minst två hemmahörande i Västerås.

■ ■ Läs fler blåljusnyheter här.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta oss här, skicka sms/mms till 72021, inled meddelandet med "FP" följt av mellanslag eller mejla [email protected]. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

Annons