Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisman drog vapen under mc-jakt

En mc-förare från Fagersta döms efter att ha jagats av polisen. När han inte stannade vid en vägspärr drog en polisman upp sitt tjänstevapen.

Fagersta. Några poliser i en civilbil fick syn på en man som körde en avställd motorcykel i Hedemora sommaren 2011. De bestämde sig för att köra efter och stoppa honom.

Enligt en polisman höll de ut en stoppspade genom rutan mot mc-föraren. Först ska han ha visat tecken på att sakta ned men sedan fick poliserna se sig omkörda.

En jakt på mannen, som körde i hög fart, inleddes.

I en rondell i Säter försökte polisen spärra av vägen. En polisman uppgav i förundersökningen att han gick ur bilen och gjorde stopptecken mot mc-föraren.

Men denne fortsatte att köra på. Polismannen upplevde då att han var i fara och ska ha dragit fram sitt vapen.

Föraren tog sig trots det förbi och körde i fel färdriktning i rondellen, ingen mötande trafik fanns där just då. Inte långt därifrån kunde mannen gripas lite senare, efter att polisen hittat motorcykeln i ett buskage.

Fagerstabon åtalades för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och brott mot trafikförordningen. Han erkände, men ansåg inte att vårdslösheten varit grov.

Tingsrätten fällde honom på alla punkter, men höll med mannen om att vårdslösheten inte varit grov, i stället bedöms den vara av normalgraden. Mannen tvingas nu betala dagsböter på 7500 kronor.