Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk kabaré, humanism och Cardigans Nina Persson på Malmö stadsteater i höst

Politisk kabaré med Nina Persson och 80-talsklassikern "Angels in America – hösten på Malmö Stadsteater går i humanismens tecken.

Annons

Satir, rockmusik och cirkusartister, allt det ska få plats i föreställningen "Vinnaren tar allt". Bakom kabarén står The Cardigans-sångerskan Nina Persson, som gästspelar på Malmös Stadsteater med Gudrun Hauksdottir.

Duon har inspirerats av The Citizen Band i New York, som var en del av Obamas valkampanj. Nina Persson står själv på scen, och för regin står Hugo Hansén.

Nina Persson gör politisk kabaré i höst.

Hela teaterns höstprogram har en politisk inriktning, enligt den nya teaterchefen Kitte Wagner är humanism det samlande temat. Det återkommer exempelvis i "Angels in America", som också sätts upp på Dramaten i Stockholm nästa säsong. Här spelas den i Anders Lundorphs regi.

– Den har fått en renässans nu och vi tror att vi behöver spela den eftersom det amerikanska samhället har blivit homofobiskt och fake news, säger Kitte Wagner till Sydsvenskan.

En "Fröken Julie" som skildrar klassklyftor och Roland Schimmelpfennigs "Det svarta vattnet" dyker också upp på repertoaren. Dessutom visas familjeföreställningen "Den oändliga historien", Dennis Magnussons "Dylansällskapet" och Noréns "Episod".

Annons