Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Power Meet tutar och kör på rutin

Det mesta kommer att vara sig likt när årets upplaga av Power Meet traditionsenligt rullar in i Västerås första veckan i juli.

 – Det är som i Grevinnan och betjänten på nyårsafton, ”The same procedure as last year”. Varför ändra på ett vinnande koncept, säger Bibi Gustafson, marknadsansvarig för Power Meet.

Bibi Gustafson borde veta. Hon har arbetat med evenemanget sedan starten 1978 tillsammans med sin man, mister Power-Meet själv, Kjell Gustafson. I år är det 29:e gången Power Big Meet – världens största bilträff för amerikanska bilar, parkerar ute på flygfältet på Johannisberg i Västerås.

– Vi kör på som tidigare. Vi satsar på ett bra evenemang med fina bilar och bra stämning så alla blir glada och nöjda. Det är inte för inte folk kommer hit från när och fjärran, säger Kjell Gustafson.

För den inbitne bilentusiasten är just fältet på Johannisberg det stora måstet under Power Meet-veckan. Förutom kopiösa mängder blänkande åk utlovas som vanligt en gigantisk prylmarknad.

– Det blir fem kilometer marknad med bra och intressant utbud. Vi har ändå fått säga nej till en massa folk som vill komma och sälja grejer, konstaterar Kjell Gustafson.

Förra årets Power Meet beskrivs som ett rekordår med runt 20 000 bilar inne på området.

– Det är ofta små skillnader mellan succé och katastrof. Bra väder är väldigt viktigt men går det åt helvete får man inte hänga läpp. Jag ser gärna att det kommer mindre folk, säger Kjell Gustafson.

Också längs cruisingrundan i centrala Västerås kommer det mesta köra på i gamla hjulspår. Efter fredagskvällens populära finbilscruising med 200 speciellt utvalda ekipage som skrider fram längs Sjöhagsvägen, tar spontancruisingen vid.

– Jag hoppas att det blir som förra året. En riktig folkfest. Trevligt för alla utan bråk och stök, säger Klas Brink, lokal arrangör med ansvar för cruisingen.

Till sin hjälp har Klas Brink ett femtiotal cruisingvärdar som ska se till att logistiken fungerar och att trafiken flyter.

– Det finns alltid saker att förbättra som sophantering och tillgång till toaletter. Vi har också försökt se till att de som bor utmed sträckan ska ha lättare att komma fram, säger Klas Brink.

Även om den trogne Power Meetbesökaren kommer att känna igen sig från tidigare år har Bibi Gustafson märkt en förändring hos västeråsarna.

– För tio, femton år sedan flydde västeråsarna från stan under Power Meet. Nu stannar de kvar. Västeråsarna har blivit mer positiva, säger hon.