Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prag populärt för weekendresan

Tjeckiska Prag lockade flest cityresenärer under 2012. Men det
är en tysk stad som intresset ökade allra mest för.

Det är varken Barcelona eller London som ligger i topp när Airtours ser var de flesta cityresorna gick under 2012. I stället hamnar Prag i Tjeckien etta.

- Men Berlin är den destination som ökat mest och vi tror att staden kommer att gå om Prag redan under nästa år, säger Stefan Chatzopoulos, Airtours informationschef.

Till Berlin har resandet gått upp med 34 procent jämfört med året innan. Att favoriter som Barcelona och Palma har tappat i popularitet beror mycket på flygbolaget Spanairs konkurs.

Dubrovnik ny favorit

En lite mer överraskande nykomling är Dubrovnik i Kroatien, som petat ut Budapest från topp tio-listan.

- Kombinationen av att kunna uppleva en medeltida stadskärna med små trånga gränder, pittoresk shopping och restaurangliv med det klara, turkosa vatten som finns i den Adriatiska delen av Medelhavet gör Dubrovnik till en oslagbar kombination av cityweekend och sol och badresmål, säger Stefan Chatzopoulos.

2012 års mest populära cityresmål

1. Prag

2. Berlin

3. London

4. Barcelona

5. Rom

6. Malta

7. Paris

8. Istanbul

9. Dubrovnik

10. Palma