Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär – Sportens nya satsning på VIK:s silly season: "Fortfarande massivt sug"

Här är Sportens nya TV-satsning på VIK Hockeys silly season.
Med start på fredag sänder vi #sillyfriday – ett program dedikerat till nyheterna runt återtåget i Hockeyettan.
– Suget efter nyheter och analyser runt VIK under silly season är fortfarande massivt, säger Sportens reporter Kevin Johansson.

Annons

Förra silly season lanserade Sporten konceptet "Silly-TV".

Intresset var stort.

Och med start nu på fredag, den 26 maj, är det dags igen. Med ett uppgraderat koncept under namnet #sillyfriday kommer vi från och med fredag sända ett nytt avsnitt varje vecka.

– Trots att VIK har åkt ur Hockeyallsvenskan så har intresset och engagemanget runt alla nyheter den här tiden på året långtifrån degraderats. Det är något speciellt med silly season som väcker en enorm nyfikenhet hos fansen – och därför vill vi erbjuda ett medialt TV-koncept där vi nördar ner oss och går på djupet kring allt som händer, säger Sportens reporter Kevin Johansson som bevakar VIK på nära håll och kommer att leda sändningarna.

– Sen är det lite skoj att bygga vidare på sportchefen Patrik Zetterbergs fredagsmys efter att han brände av ett helt gäng nyheter under just två fredagar.

Nyheter i #sillyfriday är att programmet kommer att sändas live till skillnad mot de bandade avsnitten 2016. Och framför allt att det i större utsträckning görs tillsammans med VIK.

Programmet kommer kontinuerligt gästas av sportchefen Patrik Zetterberg och lagets nyförvärv tillsammans med fler gäster från klubben.

Under de kommande veckorna kommer du exempelvis kunna möta tränaren Thomas Paananen som berättar om lagbygget, fystränaren Helena Ambjörn om försäsongsträningen och klubbchefen Mats Brokvist för alla nyheter runt den finansiella statusen.

– VIK har en uttalad ambition att bli mer öppna och det här formatet är ett lysande tillfälle att svara på frågor och berätta kring vad som sker i verksamheten.

Så här säger Mats Brokvist:

– Det blir ett grymt bra sätt för våra supportrar och partners att varje vecka få ta del av vad som händer i föreningen. Vi ser fram emot att ha VLT på besök varje fredag. Om Kevin är snäll kan han få en kaffe, och kanske lite träningstips, innan programmet. Och vem vet, kanske bjuder Helena ner honom till ett fyspass med laget. Om han törs.

Mats Brokvist, klubbchef i VIK Hockey.

Premiäravsnittet sänds live 15.00 på fredag och går givetvis även att se i repris när som helst efter det. Det första programmet kommer att finnas tillgängligt som öppet material.

Därefter kommer det att finnas tillgängligt för alla Mittmedias pluskunder. Är du inte redan pluskund kan du testa det för en krona den första månaden – och därigenom kunna se de kommande fyra avsnitten för en krona.

– Precis som med allt övrigt plusmaterial är det ett måste för en kommersiell verksamhet som Sporten bedriver att kunna finansiera den. Vi arbetar inte ideellt och utan plus hade vi helt enkelt inte kunnat ägna resurser åt #sillyfriday. Ambitionen är att som alltid leverera en produkt som våra nuvarande- och potentiella kunder anser är värd att betala för, säger Kevin Johansson.

Har du frågor som du vill att vi tar upp i programmet? Skriv dom på Twitter under hashtagen #sillyfriday eller maila [email protected]