Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PREMIÄRDAGS: Han vet vad som väntar Per-Ols

"Det är jätteskillnad mellan division 1 och 2".

Annons
Marcus Collén, ny i Per-Ols.

Poänggörare av klass i Sala Silverstaden IBK förra säsong.Nu ska Marcus Collén i stället producera poäng för nykomlingen Per-Ols IBF.

– Det är jätteskillnad mellan division 1 och 2, säger Marcus Collén inför premiärmatchen.

Försäsongen är över. På lördagseftermiddagen börjar allvaret för Per-Ols IBF. Hemma i Fagerstahallen tar Per-Ols emot Lesjöfors/Filipstad IBK, också nykomling i division 1, västra Svealand.

Per-Ols har både breddat och förstärkt truppen. Bland annat då med tre spelare från degraderade Sala Silverstaden.

En av de nya är Marcus Collén, en 23-åring som kan det här med att göra poäng. Förra säsongen blev det totalt 31 poäng (18 mål och 13 assist) på 19 matcher.

– Jag är väl en poänggörande spelare, säger Marcus Collén.

Efter att varit moderklubben Sala Silverstaden trogen sedan han var liten knatte, bestämde sig Collén för att byta klubb i somras. Sala fick lämna division 1 samtidigt som Per-Ols tog steget upp.

– Det kändes naturligt att byta. Det var någon mer klubb som hörde av sig. Per-Ols kändes bäst och jag hade en bild av klubben som visat sig stämma. Per-Ols är en seriös förening, säger Collén.

Collén vet vad som väntar för honom och lagkamraterna när seriespelet drar i gång.

– Det är jätteskillnad mellan division 1 och 2. Division 2 är inte bra, det är några bra lag, som vill uppåt, säger Collén.

Och Collén lär veta. Han har gjort resan mellan ettan och två ett par gånger med Silverstaden. Förutom Collén har Per-Ols även hämtat Hannes Cederfeldt, Markus Thuvander och Eddie Abrahamsson från Silverstaden.

– Vi har haft lite special på försäsongen och tränat på egen hand. Nu pendlar vi till träningarna då är det skönt att vi fler, det gör livet lite lättare, säger Collén och skrattar.

Försäsongen har bjudit på både bra och dåliga insatser från Per-Ols sida.

– Matchen mot Örebro var bra, det är ju trots allt ett etablerat allsvenskt lag. Där-emot ska vi nog bara glömma matchen mot Borlänge.

Vilka lag tror du kommer att hålla till i serietoppen?– Arvika IBF och Skoghalls IBK.

Per-Ols målsättning?– Vi är trots lite av underdogs. Men vi ska försöka bli bästa Västmanlandslag i serien. Vi ska alltså komma före IBK Köping, Surahammars IBF och Tillberga IK i tabellen.

Och slutligen, vad tror du om premiären mot Lesjöfors/Filipstad IBK?– Jag har ingen koll på det laget. Men det är roligt att serien drar i gång. Och jag hoppas att det kommer några hundra åskådare.

Annons