Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privat boende förbjuds i Burma

Turister får inte längre hyra rum i folks hem i Burma. Enligt
myndigheterna beror det på att man vill bevara lokala
traditioner.

Det stora intresset för Burma har gjort att hotellen inte räcker till. Förra året åkte över en miljon människor dit, enligt burmesiska myndigheter, något som utsatte landets hotellindustri för en rejäl belastning. Priserna ökade också frpn 85 till 280 dollar för ett rum på ett fyrstjärnigt hotell, enligt Financial Times. En lösning för turister har varit att bo hemma hos lokalbefolkningen. Men det ska nu förbjudas, eftersom befolkningens vanor annars kan ändras av turisterna, enligt myndigheterna i Burma. Landets turistminister U Htay Aung sade:

"Besökarna följer inte Myanmars seder, som att sova vända mot öst, och de tycker inte om sättet vi äter på i Burma, som när en familj använder en enda sked för att äta från en enda skål soppa", skriver resetidningen Wanderlust.

Fortsätter öka

Turister som bor på hotell i Burma måste enligt lag registrera sig hos myndigheterna. Enligt somliga är det nya förbudet ett sätt att öka kontrollen över vilka som befinner sig i landet. På landsbygden där det inte finns några hotell ska det gå att göra undantag.

Samtidigt fortsätter resebranschen att satsa på Burma. Den senaste nysatsningen står Temaresor för, de breddar utbudet med både äventyrsresor och kombinationsresor dit.

- Efter årtionden av slutenhet mot omvärlden är Burma ett ännu oexploaterat resmål. Här upplever man det orörda och möter vänliga burmeser som välkomnar oss västerlänningar med öppna armar till sitt land, säger Link Kraft, chef för Temaresor.