Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prova på vegetarisk jul!

Minns ni Djurrättsalliansens avslöjande om vanvård av grisar för fyra år sedan?

Dessa tappra djurvänner har nu än en gång dokumenterat förhållanden på många grisfabriker, och hittade exakt likadana förhållanden som då. Grisarna lever i samma misär i dag: Det är trångt och smutsigt, det är skadade och döda grisar.

Verkligheten bakom julskinkan: De cirka 2,6 miljoner grisar som slaktas i Sverige varje år får inte se dagsljus förrän de förs till slakteriet.

De har ingen som helst möjlighet att utföra sina naturliga beteenden, som att suggan bygger bo då hon ska föda. Uppfödningen sker i stora stallar, där de definitivt inte kan böka. De har ingenting att sysselsätta sig med.

Grisarna får mat två-tre gånger om dagen och det blir dagens höjdpunkter. Trängsel och konkurrens leder till stor stress före och under utfodringen. Det är förfärligt att många fortfarande ser det som en orubblig tradition att äta skinka på julafton trots att det orsakar lidande och död för grisar, samt svåra sjukdomar för människor. Hälften av alla dödsfall i Sverige beror på hjärt- och kärlsjukdomar, vilka till stor del orsakas av animalisk kost.

Låt julen bli en fridens högtid i stället för en blodig – prova att fira en vegetarisk jul. Det tjänar alla utom köttindustrin på.

medlem i Djurens Rätt

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel