Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken hånade när N/H föll tungt

Det som skulle bli en riktig avslutningsfest på fotbollssäsongen för Norberg/Högfors FK blev tvärtom. Både publikt och fotbollsmässigt.
Dåligt publikuppträdande och till råga på allt även förlust med 2–1 i matchen som gällde så mycket.

Det började onekligen mycket bra för hemmalaget. Redan i det första anfallet fick man en hörna. På hörnan blev det en rörig situation där många spelare var inblandade. Niklas Löwdahl fick till en nick mot mål där en Forsbyback inte kunde nicka undan utan bollen gick i nät. 1–0 och hemmalaget hade fått en flygande start.

Under fortsättningen av halvleken var det hemmalaget som skapade mest, dock utan att kunna sätta bollen i mål. Hemmaledning i paus var helt rättvist om än något mål för lite för att man skulle vara riktigt nöjd.

För det saknades inte lägen. Även om spelet från den senaste hemmamatchen inte var i närheten så får laget med tanke på att det verkligen var en match som betydde mycket godkänt även om man inte gjorde mer än ett mål.

Med tanke på den första halvleken så kändes det som att N/H skulle fixa segern. Men så kom kallduschen när gästerna gjorde 1–1. Efter målet blev det än mer stressat i hemmalaget och det slarvades i passningarna. Man gick inte in i närkamperna ordentligt och det verkade som nerverna satt utanpå. Det blev i stället Forsby som tog ledningen med ett mål som låg i luften. Ett mål som tillkom efter dålig markering och slarv i hemmaförsvaret.

Norberg/Högfors fick ett gyllene läge att kvittera när domare blåste straff. Men tyngd av stundens allvar brändes straffen och matchen slutade med en uddamålsförlust.

Det talades före matchen om att man skulle få stöd av en hemmaklack. Men det stödet fick nog omvänd verkan. För som klacken uppträdde med att håna både gäster och domare så måste det mest ha känts som en belastning för hemmaspelarna. Synd på något som kunnat bidra till en härlig fotbollsfest.

Från tränarteamet i N/H var man också besvikna.

– Jag vet inte vad som tog åt killarna. Det var säkerligen lite nerver med i spelet för så här svagt får vi inte uppträda. Vi hade chansen att ta steget upp men presterar vi inte bättre än i dag, då räcker det inte. Men om man ser tillbaka på det som varit så måste vi vara nöjda. På hösten är det här den första förlusten, så så långt är det bra. Att vi inte sedan kan prestera när det gäller så mycket som i dag känns tungt för i dag är vi långt ifrån vad vi visade senast hemma på Malmheden. Men det är bara att bita samman och jobba vidare för det kommer en ny säsong, säger N/H:s tränare Lars Westring.