Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord väntas för Norbergfestival

Under gårdagen startade Norbergfestival för 15:e året i rad i Mimerlaven. Förra året kom runt 1000 besökare, men i år väntas siffran stiga med flera hundra.

Annons
Estrid Kihlander, Johan Söderling och Hanna Kihlander återkommer varje år till Norbergfestivalen som är deras personliga favorit.

Under den soliga torsdagseftermiddagen hade ännu inte alla besökare anlänt till festivalen och endast ett fåtal tält hade hunnit slå upp på campingen.

På en av festivalens sammanlagda sju scener ska bandet Acute Onset ta plats. Bandmedlemmarna Hanna Kihlander, 35 år, och Johan Söderling, 38 år, från Stockholm är likväl artister som festivalbesökare.

– Det är just det som är det speciella med den här festivalen. Den är liten och både artister och festivalbesökare umgås med varandra, det är jättetrevligt, säger Hanna Kihlander.

Det är tionde året i rad som hon själv besöker festivalen. Tidigare har hon varit DJ, men i år blir det premiär för hennes band på Norbergfestivalen.

– Det känns spännande och det är en väldigt mottaglig publik. De som är här är verkligen här för musiken och det märks, säger hon.

Årets festival har cirka 100 akter inbokade med både liveframträdanden, seminarium och workshops där man får chansen att testa på ny ljudteknik.

Under fredagseftermiddagen kommer det att hållas en gratiskonsert i Tinghusparken i Norberg där människor kan få ett smakprov av vad festivalen innebär.

Annons