Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radarparet laddar för rally

De har varit vänner i 25 år, men först nu ska Fagersta MK-duon för första gången köra rally tillsammans. Och trots att de säger att de gör det för skojs skull kryper tävlingsmänniskorna fram i dem.

Drivern Tommy Wikström har en lång karriär bakom sig. Han har tagit SM-silver och vunnit cuper. Co-drivern Nicklas Persson å andra sidan har inte lika många troféer i skåpet. Men han kommer i alla fall betyda mycket i bilen i sommar.

– Tidigare har jag haft lite olika co-drivers när jag har kört 7-klubbars. Nu blir det lite roligare med Nicklas eftersom han är med hela tiden, säger Tommy Wikström.

Tillsammans inleder de tävlingssäsongen i dag när de kör Eskilstuna Sprintcup. Tävlingen körs på bana och Tommy Wikström känner sig säker på duons förmåga.

– Vi siktar på att vinna, säger han och får beröm av Nicklas Persson:

– Tommy skulle konkurrera på Sverigenivå om vi hade tillräcklig budget.

Sommarens stora mål är ändå 7-klubbars som drar i gång 1 maj. Två tävlingar kördes under februari, men det är till våren och sommaren Wikström och Persson ska prestera.

De senaste två åren har Tommy Wikström kommit trea som A-förare med sin tvåhjulsdrivna bil i grupp H. Därför är siktet inställt på något liknade i år.

– Vi siktar på en pallplacering i år igen, helt klart, säger Wikström.

Redan nu har de dock smygstartat när de gjorde en tävling tillsammans i Riddarhyttan i februari. Men flera störningsmoment i skogen gjorde att paret inte fick en klockren start på samarbetet.

– Då blev vi osams. Tommy är en väldig tävlingsmänniska, Nicklas Persson.

– Men du då, ropar Wikström.

En tuff start på samarbetet, låter det som?

– Haha, nej då. Vi skrattade gott åt det när vi åkte därifrån.

Duon säger att de ska åka mest för att ha roligt i sommar. Det är det som är målet. Men trots det lyser tävlingsinstinkterna igenom när de pratar om sommarens race. Väl på startlinjen är det full fart som gäller.

– Det är adrenalinkicken men är ute efter, säger Persson och får medhåll av Wikström:

– När man åker till tävlingen gör man det bara för att det är kul. Men väl på startlinjen vill man åka så fort som möjligt såklart.

Till dagens tävling i Eskilstuna finns sju ekipage med från Fagersta MK. Som A-förare medverkar Mikael Wisti, Nisse Strömgren, Mats Palmqvist, Stefan Palmér och Tommy Wikström.

B-förare är Jocke Öhman och Robert Strömgren.