Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radarparet laddar för rally

De har varit vänner i 25 år, men först nu ska Fagersta MK-duon för första gången köra rally tillsammans. Och trots att de säger att de gör det för skojs skull kryper tävlingsmänniskorna fram i dem.

Annons

Drivern Tommy Wikström har en lång karriär bakom sig. Han har tagit SM-silver och vunnit cuper. Co-drivern Nicklas Persson å andra sidan har inte lika många troféer i skåpet. Men han kommer i alla fall betyda mycket i bilen i sommar.

– Tidigare har jag haft lite olika co-drivers när jag har kört 7-klubbars. Nu blir det lite roligare med Nicklas eftersom han är med hela tiden, säger Tommy Wikström.

Tillsammans inleder de tävlingssäsongen i dag när de kör Eskilstuna Sprintcup. Tävlingen körs på bana och Tommy Wikström känner sig säker på duons förmåga.

– Vi siktar på att vinna, säger han och får beröm av Nicklas Persson:

– Tommy skulle konkurrera på Sverigenivå om vi hade tillräcklig budget.

Sommarens stora mål är ändå 7-klubbars som drar i gång 1 maj. Två tävlingar kördes under februari, men det är till våren och sommaren Wikström och Persson ska prestera.

De senaste två åren har Tommy Wikström kommit trea som A-förare med sin tvåhjulsdrivna bil i grupp H. Därför är siktet inställt på något liknade i år.

– Vi siktar på en pallplacering i år igen, helt klart, säger Wikström.

Redan nu har de dock smygstartat när de gjorde en tävling tillsammans i Riddarhyttan i februari. Men flera störningsmoment i skogen gjorde att paret inte fick en klockren start på samarbetet.

– Då blev vi osams. Tommy är en väldig tävlingsmänniska, Nicklas Persson.

– Men du då, ropar Wikström.

En tuff start på samarbetet, låter det som?

– Haha, nej då. Vi skrattade gott åt det när vi åkte därifrån.

Duon säger att de ska åka mest för att ha roligt i sommar. Det är det som är målet. Men trots det lyser tävlingsinstinkterna igenom när de pratar om sommarens race. Väl på startlinjen är det full fart som gäller.

– Det är adrenalinkicken men är ute efter, säger Persson och får medhåll av Wikström:

– När man åker till tävlingen gör man det bara för att det är kul. Men väl på startlinjen vill man åka så fort som möjligt såklart.

Till dagens tävling i Eskilstuna finns sju ekipage med från Fagersta MK. Som A-förare medverkar Mikael Wisti, Nisse Strömgren, Mats Palmqvist, Stefan Palmér och Tommy Wikström.

B-förare är Jocke Öhman och Robert Strömgren.