Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddade kontraktet

"Jag var nervös hela tiden"

Annons
Calle Wede får fortsätta spela allsvenskt.

Falkenbergs FF och Calle Wede spelar allsvenskt också nästa sommar. Detta efter 1–1 mot IK Sirius i den avgörande kvalmatchen.

– Nu är det lite lugnare, säger Calle Wede.

Det var en nervös vecka för Fagerstabördige Calle Wede. Men på söndagskvällen stod det klart att han och Falkenbergs FF också nästa säsongen spelar i allsvenskan.

Falkenberg tvingades kvala för att behålla sin allsvenska status. Uppsalalaget IK Sirius utmanade i två jämna matcher. Efter 2–2 på Studenternas var det lite fördel för Falkenberg.

– Målen på bortaplan var väldigt viktiga, säger Calle Wede.

Med 2–2 i ryggen räckte 1–1 hemma på Falkenbergs IP. Och 1–1 slutade matchen. Men Sirius tog ledningen innan Dan Keat dundrade in kvitteringen i början av andra halvlek.

– Det var jobbigt med kvalet. I vanliga fall är du nervös på matchdagen, nu var jag nervös hela tiden mellan matcherna, säger Wede.

– Sirius var inget dåligt lag, men de var lite mycket upp och ner. I sådana här matcher krävs rutin. Samtidigt gjorde inte vi några av våra bättre matcher.

Wedes kontrakt med Falkenberg går ut nu. Men ännu har han inte tagit ställning till vad händer.

– Jag har sagt att jag vill spela klart kvalet innan jag börjar fundera på framtiden. Nu har gjort tre säsonger i Falkenberg, jag trivs bra med klubben, staden och jag har fått spela hela tiden. Så vi får se vad som händer, säger Wede.

Tvillingbrorsan Anton Wede spelar i Helsingborg, som slutade åtta i allsvenskan, och han skrev inför den just avslutade säsongen kontrakt med den klubben på 2+1 år.

Annons