Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddade nödställd – blev bestulen på bilen

En hjälpsam person plockade upp en 22-årig man vid en bil som låg i diket under natten till torsdagen. Som tack för hjälpen snodde 22-åringen i stället sin räddares bil.

Historien började med att SOS alarm fick runt klockan 02.20 på torsdagsmorgonen larm om att en skåpbil hade hittats i diket på riksväg 66 vid Ramnäs.

Enligt uppgifter till SOS syntes ingen person i närheten av bilen. Förklaringen till varför fick polisen lite senare: en godhjärtad medmänniska gjorde en god gärning och stannade och tog med sig 22-åringen i sin bil.

– Av någon anledning kliver man ut vid macken i Virsbo och som tack för hjälpen stjäl den nödställde bilen och drar mot Fagersta, berättar Jimmy Lindvall, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Polisen tog upp jakten och lyckas stoppa 22-åringen vid infofickan innan Fagersta.

– Han omhändertas för misstanke om drograttfylleri och även misstänkt för grov olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Jimmy Lindvall.

22-åringen togs med för provtagning och förhör och frigavs efter det.

I samband med att skåpbilen kört av vägen skadades ett staket och därför har polisen upprättat en trafikmålsanteckning om det för att försäkringsbolagen ska kunna utreda händelsen sinsemellan.