Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räikkönen om sin knäskada: "Forssen var nära att spy"

Historien upprepade sig för Marcus Räikkönen när han vred knät ur led i söndagens match mot Köping. Och nu väntar lång rehabilitering.
– Jag visste vad jag hade att förvänta mig, säger han.

Det var sent i den andra perioden borta mot Köping som olyckan var framme. Marcus Räikkönen skulle rensa bort en puck ur egen zon, men mitt i skottögonblicket fick han ett slag över knät och fastnade med skridskoskenan i isen samtidigt som han vred hela överkroppen – medan benet var kvar i samma ställning. Det gjorde att knät hoppade ur sin position och satte sig på sidan av benet.

– Överbenet åkte iväg, underbenet satt kvar. Jag har varit med om det förut så jag förstod direkt var det var.

Hur påtaglig var smärtan?– Det drog upp i hela benet och jag kunde i princip inte röra mig. Smärtan var ganska rejäl. Men jag visste vad jag hade att förvänta mig.

Ja, Räikkönen råkade ut för en nästan exakt likadan skada för några år sedan när han spelade fotboll. Då fastnade han med dobbarna i gräset och vred om knät – precis som i matchen mot Köping alltså. Knät åkte ur led, och Räikkönens skrik fyllde ishallen, enligt FP:s utsände fotograf på plats.

Men tur i oturen för Räikkönen var att en ambulanssjuksköterska fanns på plats.

– Det kom ut en snubbe som sa att han var ambulanssjuksköterska. Han drog tillbaka det (knät) på isen. Sedan kom ambulansen ungefär samtidigt så jag hasade upp på en bår så de fick köra iväg mig, säger Räikkönen och tillägger:

– ”Forssen” (Martin Forss) berättade att han var nära att spy när han såg mitt knä.

Räikkönen kördes till Västerås sjukhus där han fick röntga sitt knä och träffa en ortoped. Efter att ha tittat på röntgenbilderna konstaterades det att inga skelettskador syntes. Dock är ledbanen runt knät uttänjda och ligamenten har fått sig en törn. Därför väntar nu en lång rehabilitering för Räikkönen.

– Jag ska gå till en sjukgymnast så fort jag får en remiss.

Hur länge ska du gå där?– Sjukgymnasten lägger upp ett schema beroende på hur allvarligt det är. Förra gången tog det en månad, så jag kan tänka mig att det blir något i den stilen.

I dagsläget går Räikkönen med ett hårt lindat knä. Han känner att knäskålen är instabil och använder kryckor för att ta sig runt.

Så minst en månad utan ishockey alltså. Är du tillbaka direkt efter det?– Jag kanske inte kommer kunna spela match direkt, men efter två-tre veckor på isen ska det gå bra.

Hur går det för FAIK mot Nor, tror du?– De får fart igen och vinner. Jag är ganska säker på att det blir seger med 5-1.