Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rajabi överklagar – vill ha kortare fängelsestraff och slippa utvisas

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Även morddömde Mohammad Rajabi överklagar tingsrättens dom till Svea hovrätt.
Strax innan stängningsdags på måndagen fick tingsrätten överklagandet där Rajabi anser att det finns förmildrande omständigheter och att han ska dömas till ett lindrigare straff.

Rajabis advokat, Lars Jähresten, pekar i överklagandet på att en oenig tingsrätt dömt Rajabi till 14 års fängelse. En av nämndemännen i rätten ansåg att straffvärdet låg på 12 års fängelse.

Som skriftlig bevisning hänvisar Rajabi till det ännu till stora delar sekretessbelagda rättspsykiatriska utlåtandet gällande Johanna Möller.

”…till styrkande av den diagnos hon åsatts och hennes förmåga att manipulera och utnyttja sin omgivning”, skriver Jähresten, som också hänvisar till de inspelade förhören som hölls i tingsrätten.

Jähresten skriver att tingsrätten inte fullt ut tog hänsyn till de förmildrande omständigheter som finns.

Även advokat Amanda Hikes överklagar tingsrättens dom vad gäller hennes arvode.

Hon kräver i sitt överklagande att ytterligare knappt 1,5 miljoner kronor betalas ut. Motivet till detta, enligt Hikes, är att tingsrätten gjort fel i sin bedömning att hon inte skulle få förhöjt arvode på grund av bland annat helgarbete.

”Yrkad ersättning är motiverad med hänsyn till uppdragets art och omfattning samt vad som krävts för att med nit och omsorg för att ta vara på min klients intressen i målet”.

Enligt tingsrättens dom skulle Amanda Hikes få drygt 3,2 miljoner kronor i arvode.

Målsägandebiträdet Susanna Cleve kom dock inte in med något överklagande innan tingsrätten stängde vid 16.30. Å andra sidan har hon tid på sig till 24.00 natten mot tisdagen.

Inte heller kammaråklagare Jessica Wenna inkom på måndagen med något anslutningsöverklagande, men för hennes del går deadline vid midnatt, natten till den 19 september.

Läs mer: TV: Livstid för Möller – Rajabi utvisas