Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rajabis ålder fastställd – för ung för att dömas till livstid

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

På onsdagen kom beskedet: Johanna Möllers expojkvän Muhammad Rajabi är för ung för att dömas till livstid. Han var nämligen endast 20 år gammal när mordet begicks.

Åklagarna i Arbogafallet hade glömt att de begärt ut handlingar från iranska myndigheter, gällande Rajabis ålder. På onsdagen kom beskedet: Han är 21 år och var då 20 år när brottet begicks. Yrkandet om livstids fängelse dras därför tillbaka, skriver SVT Västmanland.

Åklagaren kommer istället att yrka på ett tidsbestämt straff samt att han ska få åldersrabatt.

– Hans ålder har ju varit av högst centralt intresse under hela förhandlingen. Att åklagarkammaren glömt bort att de begärt ut handlingarna är anmärkningsvärt, säger Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten enligt SVT.

Läs mer: Åklagaren: "Det finns inga förmildrande omständigheter"

Handlingarna från de iranska myndigheterna styrker alltså det ex-pojkvännen sagt under rättegången – att han var under 21 år när mordet inträffade.

– Min klient har rätt att ta del av de nya uppgifterna med hjälp av tolk, framför allt har han rätt mot bakgrund av den nya bevisningen eventuellt utveckla och kanske ändra inställningen i påföljdsdelen, säger Lars Jähresten.

Läs mer: Åklagaren yrkar på livstid för Möller och Rajabi