Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare dödskraschade under biljakt i Stockholm

Flera rånare voltade med flyktbilen efter att ha slagit till mot en guldsmedsaffär i Täby på måndagskvällen.
Nu har en av rånarna avlidit på sjukhus till följd av de allvarliga skadorna han fick i kraschen.

Annons

En stulen bil användes som murbräcka och kördes rakt in i guldsmedsaffären i Täby på måndagskvällen.

– Vittnen har upplevt att rånarna var beväpnade med någon form av vapen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Rånarna lastade in stöldgods i big bag-säckar och flydde sedan från platsen i ett fordon.

– Vi får ganska snart syn på en bil som verkar intressant. Under efterföljandet börjar bilen köra vårdslöst. Den åker på fel sida av vägen och kryssar mellan filerna. Den fortsätter sedan rakt fram ut i en kurva och voltar.

Förd med ambulans

En av de misstänkta rånarna grips vid bilen och en andra person grips en bit därifrån. Snart får polisen tips om att en person som betett sig märkligt synts till i området.

– Vi spårar med hundpatrull och så småningom kan vi gripa en tredje misstänkt.

De tre misstänkta rånarna fördes med ambulans till sjukhus. En av rånarna klagade på smärtor i rygg och axel.

– Det är den person som tyvärr senare avlider till följd av sina skador. I nuläget är två personer anhållna för grovt rån.

Polisens presstalesman Kjell Lindgren utesluter inte att flera kan vara innlandade i måndagens rån mot guldsmedsaffären i Täby. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

"Krävs duktig förare"

Polisen ska under biljakten stundtals tappat bort rånarnas flyktbil, vilket enligt polisen tyder på att den efterföljande patrullen inte låg allt för nära när rånbilen voltade.

– Det krävs en mycket duktig bilförare när man åker i de här hastigheterna och med det aktuella väglaget, för att kunna håla sig kvar på vägbanan.

Polisen kontrollerade i samband med gripandena ytterligare en bil. Men personerna i bilen kunde inte knytas till rånet och efter förhör släpptes de på fri fot.

Misstänker ni att flera kan vara inblandade i rånet?

– Vi vet av erfarenhet att det brukar vara många inblandade i sådana här rån. Någon har fixat fordonen, någon har ordnat med vapen och någon annan agerar knas-vakt. Knasvakterna brukar stå på håll och spana efter polisen.

Polisen utesluter heller inte att rånet kan vara ett beställningsjobb.

Hittade ni några vapen i samband med gripandena?

– När vi undersökte brottsplatserna hittade vi säckar med gods. Men vad det var som fanns i säckarna kan jag inte gå ut med. Det är inte säkert att alla är gripna ännu så vi kan inte lämna ut alla uppgifter vi har.

Annons