Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo att sko sig på Fagerstaborna

Nya butiker hör inte till vanligheterna i Fagersta. Men i morgon öppnar skobutiken i Liljanhuset.

Annons
Mikael Majstorovic, Daniela Engström och Elisabeth Carlsson är redo att möta kunderna.

Fagersta. – Skor ser jag som en basprodukt, säger Mikael Majstorovic, en av de fem delägarna i Liljans skor.

Den stora lokalen i Liljanhusets bottenvåning har stått tom sedan förra våren. Då slog en annan skoaffär igen.

– Det har ju funnits skoaffär i den här lokalen i många år, och för tre år sedan fanns det tre skoaffärer i Fagersta, säger Majstorovic.

Majstorovic har koll på handeln. Både lokalt som delägare i Intersport på våningen ovanför skoaffären. Plus att han är involverad i sporthandel på flera andra orter.

Handeln i Liljanhuset har tunnats ut allt mer de senaste åren. Affär efter affär har slagit igen. Och det är en av anledningarna till att Majstorovic vill se en ny butik.

– Vi på Intersport har tappat i försäljning just för att det blir så få butiker kvar i huset.

Så i juni förra året började tankarna på att öppna en skoaffär gro hos Majstorovic. Först på egen hand, sedan kollade han runt lite bland sina kontakter och slutligen fanns det en konkret plan.

– Men det har varit en lång väg. Du ska prata med banken, du ska prata med fastighetsägare. Det är en massa bitar som ska falla på plats, och som nu har gjort det.

Nu ska allt vara klart för morgondagens öppning. Inredningen finns där, skorna står uppställda, diverse småplock som skokräm och skosnören har sin givna plats.

– Vi valde att fixa inredningen på egen hand i stället för köpa en färdig inredning för skoaffärer. Nu är det Ikea och lite hopplock. Lågbudget, men mycket mer personligt, säger Majstorovic.

Annons