Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnet gav Hed guldregn

Regnet hade öst ner och skapat bra förutsättningar för Heds IF. Laget tackade och tog emot genom att bärga tre guld i elitseriens sista omgång.
– Enastående, jublar Krister Nyrén lyriskt.

Flera dagars regn gjorde att Hed fick bra tryckfästen i marken. Då briljerade laget och tog tre raka guld.

– Vi har ofta tagit något guld, men inte i alla klasser samtidigt. Det här är ett tecken på att vi är jämna och bra, säger Krister Nyrén, Heds IF.

Hed låg inför det avslutande sammandraget i Älvdalen på delad första plats i den öppna klassen 600 kilo tillsammans med Stenungsund. Men där drog Hed det längsta strået och gick obesegrat genom matcherna.

– Men det var tufft. Stenungsund var hårda, men vi vann med 3–0. Det stämde precis för oss, säger Nyrén.

Första guldet fixat.

I klassen H700 låg Hed en poäng efter ledande Brunnsberg, men återigen visade laget klass och vann grundomgången. Det gav ett särdrag mot Brunnsberg och där gick Hed vinnande ur kampen.

Andra guldet fixat.

Det tredje guldet, i H640 kilo, var i princip klart inför den sista omgången. Hed hade fem poängs försprång ner till tvåan Löftadalen, men då de inte ställde upp kunde Hed slappna av och slutade därför ”bara” trea i klassen för dagen.

Ändå fixades det tredje guldet för helgen.

– Vi är verkligen jättenöjda med vår insats, säger Nyrén.