Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord i hyreshöjning

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK) har nu beslutat att i vissa lägenheter i kvarteret Svanen i Norberg ska hyrorna höjas med 6,85 procent från och med den 1 mars, något som torde vara ett svårslaget rekord.

Bakgrunden är denna: 2007 och 2008 genomförde NVK stambyten i lägenheterna med adress Esbjörnsvägen 18 A respektive Ringvägen 7 F. I samband med stambytet skedde vissa förändringar i badrum och toalettrum.

2011 (alltså tre-fyra år efter stambytet) meddelade NVK att hyrorna i dessa lägenheter skulle höjas med 4,7 procent, medan angränsande ej stambytta lägenheter fick en höjning med 2,9 procent.

Skillnaden i hyreshöjningarna berodde enligt NVK på att de stambytta lägenheterna fick en standardhöjning tre-fyra år tidigare.

Hyresgästerna motsatte sig detta och vände sig till hyresnämnden i Västerås. Hyresgästerna hade för övrigt aldrig tillfrågats om de önskade en förändring och vad detta skulle innebära.

Ett par dagar innan hyresnämnden skulle lämna sitt domslut, tog NVK tillbaka sitt hyreskrav och det blev alltså ingen extra hyreshöjning för de hyresgäster som protesterat.

Nu gör NVK ett nytt försök och vill som sagt höja hyran med 6,85 procent.

Återstår att se hur hyresnämnden dömer.

L Jernström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel