Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Res i Tysklands sagovärld

Det är sagornas tid i Tyskland. 200 år har gått sedan Bröderna
Grimms berömda berättelser trycktes - vilket man firar hela året.
Här är destinationerna du ska åka till för rätt magi.

De världsberömda sagoberättarna bröderna Jacob och Wilhelm Grimm kom ut med samlingen Bröderna Grimms sagor för 200 år sedan. Jubileet inträffade egentligen i slutet av december 2012 - men Tyskland firar hela 2013 med evenemang till brödernas ära. Förutom kända berättelser som Rödluvan, Snövit och Hans och Greta skrev författarna Råttfångaren från Hameln. Och samma stad, som ligger vid floden Weser, arrangerar i år flera musikal- och teaterevent. Se till exempel Skuggspel vid Hameln, den 23-25 maj, där besökarna bjuds på en poetisk resa i skogen, från klockan 22 på kvällen.

Den 5 maj till 15 september spelas också föreställningen Råttfångaren, med 80 barn och vuxna från Hameln på scen.

Läs mer på: www.grimm-jubiläum.com

Åk längs sagovägen

Musikalen Rats är en annan kulturhändelse under året, och den spelas på en utomhusscen på Hochzeitshausterassen i Hameln, mellan 29 maj och 4 september.

Den som vill fortsätta att resa i sagornas värld kan också åka längs Tysklands sagoväg, som är hela 600 kilometer lång. Man kan vänta sig medeltida städer, böljande kullar, timmerhus, slott och andra ingredienser som tagna ur en klassisk saga. Längs vägen hittar man Bröderna Grimm-museet, i Kassel, där brödernas handskrivna manus finns, liksom utställningar om sagornas olika teman. På samma väg ligger det hus där bröderna bodde.

Läs mer på www.deutsche-maerchenstrasse.com/en/