Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resenärernas favoritstrand

Vart ska du åka för bästa sanden och härligaste badet? Till
Brasilien, enligt resenärerna själva. Men Europa har också några av
världens bästa stränder.

Den ligger idylliskt och skyddat mellan klippor i en vulkanisk skärgård. Bahia do Sancho i Brasilien är världens bästa strand, enligt användarna på Tripadvisor. Som tvåa har resenärerna utsett Grace Bay på Turks och Caicosöarna, med pudervit strand och turkost vatten. I Puerto Rico ligger stranden som hamnar på tredjeplats, Playa Flamenco, där fiskar och delfiner ibland tar sig in till strandkanten (men det är förbjudet att fiska här). Den här platsen är också bra både för snorkling och surfing.

Flera europeiska stränder

Europa är också representerat på listan. Rankas högt gör till exempel den tidigare prisade Kaninstranden, Spiaggia dei Conigli, på Lampedusa, Sicilien och Playa de ses Illetes vid Formentera i Spanien. Whitehaven Beach vid det australiska paradiset Whitsundayöarna hamnar också högt upp på listan. Dessutom lyckades Rhossili Bay i Swansea, Storbritannien, tävla med mängden av karibiska och tropiska konkurrenter. Den stranden hamnade på nionde plats, före Playa Norte på Isla Mujeres i Mexiko.