Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reserusning i mellandagarna

Ett flertal svenskar slog till på en resa under mellandagarna.
Vissa researrangörer sålde dubbelt så många resor som förra året.
Grekland är en av de platser som flest vill till.

Julledigheten är en tid då en hel del människor drömmer sig bort och planerar sin nästa resa. I år är inget undantag. Det verkar dessutom som att den starka reselusten från 2012 håller i sig, och rekorden på antal sålda resor fortsätter. För Apollo ökade bokningarna med hela 51 procent under mellandagarna, jämfört med förra året.

- Det slår aldrig fel. Julledigheten är startskottet för planeringen av sommarens resor för många. I år har rekordmånga gjort slag i saken redan och bokat en resa, säger Åsa Johnsson, informatör på Apollo.

Grekland en favorit

Grekland, Kroatien och Spanien är de resmål som lockat mest under mellandagarna. Särskilt Grekland, dit bokningarna ökat med 20 procent.

- Förra sommaren var det många som semestrade i Grekland som upptäckte att prisnivån i landet sjunkit. Och även om den grekiska ekonomin befinner sig i ett problematiskt läge så är det inget som påverkar möjligheterna att semestra i landet. Snarare tvärt om, säger Åsa Johnsson.

Även hos Ving är Grekland populärt. De sålde 30 procent fler resor än under samma tid förra året och det är Turkiet och Mallorca som är mest efterfrågat. Men också Cypern, Rhodos och Kreta.

Många bokar tidigare

Fritidsresors försäljning gick upp tio procent under mellandagarna jämfört med förra året och de har hittills sålt var femte sommarresa. Eftersom det i somras var brist på resor under ett par veckor verkar många nu boka sin resa tidigare. Hos Fritidsresor är det främst Turkiet, Mallorca, Cypern, Rhodos och Cypern som toppar försäljningen.