Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resetrender i vinter

Vi reser långt, söker nya destinationer och vill ha rum med allt
lyxigare pool. Här är några av vinterns nya resetrender.

Fler långresor

Svenskarna börjar vilja se mer av världen. En av trenderna i vinter är att vi bokar fler långresor. Gran Canaria och Thailand toppar fortfarande bokningsstatistiken hos många researrangörer. Men nu börjar fler söka alternativ till de klassiska resmålen. Mexiko är den destination som ökar snabbast, med hela 50 procent, enligt Resia. Dominikanska republiken, USA, Kenya och Aruba är andra allt populärare länder.

Uppdelad semester

Det är inte längre bara i juli som vi vill ha ledigt. Nu delar fler upp semestern och sprider den under olika tillfällen över året. I år semestrar en större andel svenskar under januari och februari jämfört med för tio år sedan, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån. Enligt Resia märks den uppdelade semestern på fler sålda weekendresor. London, New York och Barcelona lockar. Men Resias weekendraket är Berlin.

Spa och särskilda pooler

Tillgången på spa värderas högt av hotellgäster. Att ha en privat pool efterfrågas också av fler. Fritidsresor erbjuder det nu på var tionde hotell. Många vill också ha ett rum med egen utgång direkt ned i poolen, en så kallad swim up. Enligt Fritidsresor är andra populära poolalternativ så kallad infinitypooler, där vattnet flödar över en osynlig kant, något som skapar en illusion av en evighetspool. Många hotell satsar också på stora poolområden som är uppdelade, en för barnen, en med tyst zon, en familjepool, och så vidare.