Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 år med Disneyland

I år fyller Disneyland i Paris 20 år och födelsedagen firades
med buller och bång. Men det finns fler
europeiska nöjesparker värda en resa.

Annons
Disney firade sina 20 år med buller och bång i april.

I början av april fyllde Disney i Paris 20 år. Och hela året kommer nöjesparken att fyllas med fyrverkerier och vattenshower. Bland annat ska man projicera en film på Törnrosaslottet och starta två nya slags parader, som börjar med en hyllning till trollkarlarna i Disneys berättelser. Läs mer om Disney här.

Men det är givetvis inte bara till Paris man kan resa om man har barnasinnet kvar. Här är två andra nöjesparker värda en resa:

1. Tibidabo nöjespark, Barcelona

Tibidabo är inte bara full av roliga attraktioner, nöjesparken erbjuder också Barcelonas bästa stadsutsikt. Från pariserhjulet på 550 meters höjd är vyn fantastisk. Förutom traditionella attraktioner finns också spegelrum och minigolf. Som gjort för hela familjen alltså.

Läs mer om Tibidabo här.

2. Gardaland, Gardasjön

Italiens största nöjespark ligger vackert beläget invid Gardasjön, mellan Peschiera och Lazise. Det har kallats Italiens eget Disneyland på grund av sin speciella sagoatmosfär, där finns bland annat magiska träd och piratbåtar. Attraktionerna är ambitiösa, med forsränning i båt, berg-och-dalbanor och utsiktståg. Öppnar i april. Läs mer om Gardaland här.

(TT Spektra)

Annons