Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa apparna på resan

Numera är det lätt att få restips. Tolkar, guider och kartor -
allt kan hämtas hem till mobilen. Det behöver inte ens vara
dyrt.

Annons
Använd mobilen till att få tips på resan.

Inför Thailandsresan

Thailands turistbyrå lanserar nu 19 nya praktiska gratisappar. Bland annat finns tolkhjälp med "Speak thai", där man kan välja ord och fraser på engelska som sedan översätts till thailändska. Matlagninskurser, kulturtips i städer och gröna råd är några av de andra alternativen. Apparna är kompatibla med Ipad och smartphones som Iphone, Android, Blackberry och Nokia. Du hittar dem på http://mobile.tourismthailand.org

Matresa i Sverige

Små gårdscharkuterier, surdegsbakare och ostmakare - i Sverige finns mängder av platser som förvaltar vår matkultur. Med appen Mathantverk hittar du 1 301 av dem, över hela landet. Ett enkelt sätt att planera gourmetresor i Sverige. För Android och Iphone. Läs mer på: www.mathantverk.se

Kartor i offlineläge

Den som någon gång behövt åka tunnelbana i Paris eller London uppskattar nog Transport Maps. Med den appen kan du ladda ned kartor över olika länders kollektivtrafik gratis. Särskilt praktiskt är att man kan se dem offline. Det finns också kartor över städerna, som laddas ned på förhand. Men det kostar, 7, 22 eller 75 kronor beroende på antal. Finns för Iphone och Android.

Viktig information från UD

+Hur är säkerhetsläget i Burma? Och vem ringer du under nödlägen utomlands? I appen UD Resklar ger Utrikesdepartementet information om världens alla länder, både inför och under resan. Där finns också instruktioner på vad du bör göra vid kris, viktiga nummer, varningar och vilka länder UD avråder från att resa till. Appen är gratis och finns för Iphone och Android. Läs mer här.

Hitta växelkursen

Icurrency Pad håller koll på de senaste växelkurserna. Den kostar 7 kronor och fungerar för Ipad och Iphone.

Öva på språk

Träna dina språkfärdigheter inför resan. Norstedt quiz är en app på Iphone där du kan öva förståelse och tävla mot dig själv på tid. Finns med bland annat franska, spanska, engelska och franska. Tävlingsapparna är gratis. Den som vill ha en lättviktig ordbok kan också ladda ned en version, men då kostar det från 49 kronor.

Annons