Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa bagerierna i Paris

Den franska huvudstadens godaste baguette har utsetts. Här
hittar du det klassiska brödet - och andra riktigt bra bagerier i
Paris.

Annons
Boulangerie - bageri på franska. Hitta Paris bästa.

Croissanter och baguetter - det är något man inte gärna missar på Frankrikeresan. Och vill du äta en baguette gjord efter konstens alla regler är det till Boulangerie Mauvieux du ska bege dig, på 159 rue Ordener. De har nämligen huvudstadens godaste baguette, enligt juryn i tävlingen Grand prix de la baguette de la ville de Paris. Kriterierna i den årliga tävlingen är strikta, baguetten måste bland annat vara mellan 55 och 65 centimeter lång och väga mellan 250 och 300 gram, skriver BBC.¶

Montmartre bra val

Det här är tredje gången i rad som utmärkelsen tillfallit ett bageri i 18:e arrondisementet. Boulangerie Mauvieux har dessutom tidigare vunnit pris för sina croissanter, så hit är det säkert att gå för den rätta franska brödupplevelsen. Men det finns andra bagerier att upptäcka.

Här är tre av dem:

Poilâne

8 rue du Cherche Midi

Hit kan du gå om du trots allt tröttnat på bara baguetter. Här finns också surdegsbröd, mörkt men ändå lätt och luftigt. Gyllene smörkakor och typiska äppelpajer är andra specialiteter. Med en kort promenad kan du dessutom sedan ha picknick i Luxembourgträdgården.

www.poilane.com

134 RDT

134 rue de Turenne

I bageriet hittar du en perfekt baguette men också goda mackor och sallader. Den som riktigt vill festa loss kan i stället gå till Bar a pain, på 27 boulevard du Temple, också det i hjärtat av Marais. Här kan man smaka på ett tjugotal olika bröd tillsammans med tapenade, chark och ost.

www.barapain.com

Eric Kayser

8 rue Monge

Baguetter som både prisats i tävlingen, och som kommit etta på matsajten Paris by Mouths lista över de fem bästa baguetterna i Paris. Perfekt att sedan promenera över Seine och njuta av brödet framför vackra kyrkan Notre Dame.

www.maison-kayser.com

Baguetter bakade efter konstens alla regler.
Annons