Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa nya semesterupplevelserna

Känner du för att göra något du aldrig gjort? I sin nya bok
listar Lonely Planet platserna du bör åka till för att få nya
upplevelser.

Annons
Testa digital detox på Grenadinerna. Här njuter en kvinna av livet på en båt.

Se världens nyaste ö och testa mat som ingen kock någonsin lagat tidigare. I boken Best in Travel 2013 listar Lonely Planet upplevelser för den som gjort och sett det mesta. Bland annat tycker de att man ska ta en resa till Zubairöarna, de nyaste som finns. De blev till efter vulkanutbrott under 2011, och finns nu att beskåda i Röda Havet, i Jemen, där det också ska vara särskilt bra att dyka. Ett annat av förslagen är att prova den senaste resetrenden: Digital detox. Gäster som kommer till de karibiska öarna St Vincent och Grenadinerna lämnar in både mobil och dator, och får personlig coachning om hur man lever utan de digitala hjälpmedlen.

Här är bokens topp tre:

1. Se den nyaste sporten

I Philadelphia, USA, kan man nu se en splitter ny sport: Kronum. Det är en blandning av fotboll, basket och rugby och spelas på speciella cirkelformade fält (som finns i Philadelphia). Om den lyckas konkurrera med mer etablerade sporter återstår att se. Läs mer på www.kronum.com

2. Nyaste djuret

Det är två meter långt, lever i träd - och har dubbla penisar. Varanus bitatawa är en enorm ödla som finns i Filippinerna. Den är också det närmaste en dinosaurie vi kan se i dag. Du kan stöta på dem i Sierra Madre-bergen.

3. Utforska rymden

Nu blir turer ut i universum vanligare. Flera företag startar under 2012 att flyga privatpersoner ut i det okända, bland annat Virgin Galactic. Men det är inte den billigaste resan att boka, priset ligger på hisnande 1,4 miljoner för en tur.

Annons