Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigast för kulturresan

Är du sugen på en hösthelg i kulturens tecken? För de mest prisvärda upplevelserna är det i så fall till öst du bör resa.

Annons
Åk till Warszawa om du vill ha mycket kultur för pengarna.

Säg europeisk kulturhelg och många tänker på Londons teatrar och Paris museer. Men det finns billigare sätt att ta del av föreställningar och konst. Vill du gå på kulturevenemang är det till Warszawa du bör åka. Den polska huvudstaden är ett av de mest prisvärda alternativen, enligt en undersökning av Post Office Travel Money. Biljetter till sex olika museer och gallerier kostar i den polska huvudstaden cirka 850 kronor. Det är mindre än en tredjedel av priset i Wien och Amsterdam, där motsvarande summa är 2 700 kronor. I Paris får man betala 3 050 kronor och i Barcelona 2 930 kronor.

-Medan varje stad som är med i undersökningen kan skryta med kultur i världsklass, så varierar priserna dramatiskt, säger Andrew Brown, vid Post Office Travel Money.

London dyrast

Dyraste staden är London, med en sammanlagd biljettkostnad på 3 110 kronor. Mest får man betala för att gå till operan, för ett par hamnar prislappen för biljetterna på cirka 1 420 kronor. Men trots de höga priserna har kulturupplevelser i London blivit något billigare än 2009, poängterar Daily Mail.

I Warszawa kostar två biljetter till operan betydligt mindre, där får man betala cirka 240 kronor.

Andra prisvärda alternativ när man jämför priset för de sex kulturupplevelserna är Budapest, där man betalar cirka 971 kronor, samt Dublin och Rom med priser på 1 238 respektive 1 602 kronor.

Annons