Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigaste helgresan i höst

Många svenskar väljer en storstadsresa i höst. Har du tunn plånbok är Asien eller Östeuropa de bästa resmålen. Weekendfavoriten New York är det dyraste valet.

Annons
Ho Chi Minh-staden är en av världens billigaste städer.

Nästan var fjärde svensk kommer att åka på en storstadsresa i höst. Och om priset är en viktig faktor bör Ho Chi Minh-staden ligga bra till. Där är det nämligen billigast i världen, enligt Forex Banks nya storstadsindex. Den vietnamesiska staden har ett index på 32 jämfört med Stockholms 100. Fler asiatiska städer är riktigt prisvärda: I Kuala Lumpur ligger index på 40 och Peking har ett index på 48.

Även östra Europa har flera billiga alternativ. Bukarest är en av sex nykomlingar på listan, och har ett index på 42. Även Warszawa, Vilnius, Budapest och Riga passar den som behöver vända på slantarna.

-Vi kan också konstatera att det har blivit billigare att semestra i Buenos Aires, Kapstaden och Rio de Janeiro, säger Kristoffer Avci-Nåmark, reseekonom på banken.

New York dyrt

En av de mest populära storstäderna bland svenskar är New York. Men dyra hotellpriser i kombination med att dollarn har stärkts ger staden ett index på 172, vilket är mest på hela listan.

-Chicago som är en liknande stad är ett mer prisvärt alternativ, säger Kristoffer Avci-Nåmark.

Sammanlagt är elva städer dyrare än Stockholm, bland annat Genève, London, München, Chicago, Oslo och New York.

Fakta/Stadsresor

+Sex nya städer har tillkommit på årets index: Ho Chi Minh-staden, Bukarest, St Petersburg, Hong Kong, Milano och Chicago.

+De mest populära städerna i höst är London, New York och Barcelona, enligt den senaste statistiken från resebyrån Ticket. Ökar mest gör resorna till Istanbul, som hamnade på femte plats, efter Paris. (TT)

Annons